Czubrica (czubryca) zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber. Stosowana jest w kuchni bułgarskiej. W skład naszej mieszanki wchodzi m.in.: cząber, natka pietruszki i czosnek, nadający jej cudowny aromat. Nie zawiera GMO. Zastosowanie czubrycy zielonej: Czubrica pasuje niemal do wszystkiego, zastępuje sól ziołową. Szczególnie polecana jest do mięs a także do potraw ziemniaczanych, jajecznicy, kanapek, zup, ryb, jarzyn, sałatek, serów i kiełbas. Pomidory posypane odrobiną czubricy mają wyrazisty smak i czosnkowy aromat. Składniki: sól, czosnek, pietruszka nać, cząber, koper nać, seler nać, oregano, lubczyk nać, majeranek. Kraj pochodzenia: Polska Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 808 kJ/ 193 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 2 g 0,6 g Węglowodany: - cukry 26 g 4,8 g Błonnik 13 g Białko 11 g Sól 38 g