Czubrica (czubryca) czerwona to aromatyczna mieszanka przyprawowa, która nadaje potrawom intensywnego zapachu i pikantnego smaku. Czubrica czerwona jest najpopularniejszą mieszanką w kuchni bułgarskiej. Doskonale komponuje się daniami z soczewicy, mięsem baranim, jagnięciną. Zaostrza smak gulaszu czy bigosu. Można nią doprawiać pizzę, frytki czy sałatki. Składniki: sól, papryka słodka, pietruszka nać, czosnek, koper nać, bazylia, cząber, oregano, majeranek. Kraj pochodzenia: Polska Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 808 kJ/ 193 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g 1,1 g Węglowodany: - cukry 16 g 4,8 g Błonnik 18 g Białko 11 g Sól 37,5 g