Śliwki mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W celu uzyskania 1 kg śliwek suszonych, należy zużyć aż 3 kg śliwek świeżych. Zastosowanie suszonych śliwek: do mięs pieczonych i duszonych, wyrobów wędliniarskich, nadzień oraz do wypieków cukierniczych. Składniki: śliwka suszona drylowana, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Kraj pochodzenia: Chile/USA Masa netto: 300g Sposób przechowywania: Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1199 kJ/ 284 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 0,2 g Węglowodany: - cukry 60 g 60 g Błonnik 9,4 g Białko 3,5 g Sól 0,03 g