PRODUKT Z POLSKI. WYSOKA JAKOŚĆ! SUPLEMENT DIETY Ostropest plamisty jest rośliną uprawianą na potrzeby przemysłu farmakologicznego, a także jako roślina ozdobna. Sylimaryna zawarta w nasionach ostropestu jest składnikiem wielu leków na regenerację wątroby. Ostropest uprawiany jest w gospodarstwach, w których nie używa się nawozów ani środków ochrony roślin. Ostropest plamisty ziarno (1kg) Można go spotkać na całym świecie, uprawiany, ale również rosnący dziko. Jest jednym z najlepszych środków detoksykacji organizmu. Możemy dodawać go do różnego rodzaju potraw, ponieważ nie ma konkretnego smaku. Proponujemy wykorzystanie go do przyrządzenia naparu z ostropestu lub w postaci zmielonej, dodany do musli, sałatki albo jogurtu. Zawiera sylimarynę. Składniki: Ostropest plamisty ziarno 100%. Jak spożywać ostropest plamisty? Najlepiej jest kupić całe nasiona ostropestu, a następnie je zmielić w młynku do kawy. Nie należy mielić zbyt dużej ilości, ponieważ zmielony ostropest po jakimś czasie traci swoje właściwości. Nadmiar należy trzymać w szczelnie zamkniętym opakowaniu np. w słoiczku. Zalecana porcja do spożycia: 1 płaska łyżeczka dziennie. Zmielonym ostropestem możemy posypywać potrawy, ponieważ nie ma on określonego smaku. Możemy go spożyć popijając wodą. Nasiona ostropestu można jeść również w całości. Z ostropestu można robić również nalewki Przepis na nalewkę: Nasiona ostropestu (100g) należy zmielić najlepiej w młynku do kawy. Następnie wsypać do butelki i wlać 0,5l spirytusu 70%. Trzymać w ciepłym i ciemnym miejscu przez 14 dni. Po tym czasie przefiltrować i przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nalewkę należy przyjmować 3 razy dziennie po 15 kropli dodanych do odrobiny wody. Kraj pochodzenia: Polska Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1657 kJ / 402 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 34 g 4,8 g Węglowodany: - cukry 1,5 g 1,1 g Białko 20 g Sól 0,02 g Ostropest plamisty jest naturalnie pozyskiwanym produktem rolnym, nie został on poddany obróbce cieplnej. Z tego powodu może zawierać naturalnie wysoką florę mikrobiologiczną. Aby wyjść na przeciw oczekiwaniom naszych klientów i uzyskać jak najwyższą jakość produktów stosujemy nieinwazyjne metody czyszczenia zbóż i ziaren potwierdzone wynikami laboratoryjnymi..