Orzechy nerkowca (całe) są najdelikatniejszymi i najbardziej wyrafinowanymi orzechami. Charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Te słodkie i delikatne w smaku orzechy posiadają szereg wartości zdrowotnych. Ich nasiona pochodzą z tropikalnego drzewa o nazwie Nanercz Zachodni. Początkowo drzewa hodowane były ze względu na drogocenne drzewo, z czasem dopiero doceniono ich nasiona. Orzechy nerkowca świetnie sprawdzają się jako dodatek do musli, jogurtu, owsianki lub do dań głównych takich jak makaron lub zapiekanka. Co zawierają orzechy nerkowca? 100 gramowa porcja orzechów nerkowca pokrywa dobowe zapotrzebowanie na magnez (w 94%), fosfor (w 85%), cynk (w 72%), mangan (w 92%), miedź (w 244% ). Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Składniki: orzechy nerkowca 100% (całe) Zalecane dzienne spożycie: garść dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy. Kraj pochodzenia: Wietnam/Mozambik/Nigeria/Benin Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 2323 kJ/ 553 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 44 g 8 g Węglowodany: - cukry 30 g 6 g Białko 18 g Sól 0,012 g #nerqo #nerkowce