Olej tłoczony z najwyższej jakości nasion czarnuszki siewnej. Charakteryzuje się gorzkawym smakiem, przechodzącym w ostry. Olej z czarnuszki nie jest filtrowany ani rafinowany. Dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje wszystkie walory odżywcze. Olej z czarnuszki ma szerokie zastosowanie wewnętrzne i zewnętrzne. Pomaga w schorzeniach skóry i infekcjach dróg oddechowych. Ponieważ jest bogaty w kwasy tłuszczowe wielonienasycone wspomaga odporność organizmu. Zastosowanie: olej z czarnuszki do doskonały dodatek do sałatek, surówek, gotowanych jajek, twarogu oraz pomidorów. Zalecana porcja do spożycia: 1 łyżeczka dziennie. Po otwarciu przechowywać w lodówce. *Kraj pochodzenia: Polska *Olej z czarnuszki egipskiej wytłoczony w Polsce. Pozyskiwany poprzez tłoczenie nasion czarnuszki egipskiej (pochodzącej z Egiptu) w rodzimym zakładzie Ol'Vita w Polsce. W tym przypadku krajem pochodzenia oleju jest Polska (wytłoczony w Polsce). Ten olej charakteryzuje się delikatniejszym smakiem i aromatem.