MÄ…ka orkiszowa pozyskiwana jest w wyniku procesu mielenia ziaren orkiszu. Orkisz jako odmiana pszenicy, charakteryzuje siÄ™ lekko orzechowym smakiem. Polecana jest do wypieku pieczywa, ciast, pierogów oraz naleÅ›ników. Maka orkiszowa pochodzi z orkiszu odmiany rokosz. MÄ…ka orkiszowa Typ 1400, tzw. mÄ…ki sitkowe.  SkÅ‚adniki: 100% mÄ…ka orkiszowa Zawiera gluten. Kraj pochodzenia: WÄ™gry  Tabela wartoÅ›ci odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1331 kJ/ 315 kcal TÅ‚uszcz: - kwasy tÅ‚uszczowe nasycone 2,31 g 0,4 g WÄ™glowodany: - cukry 56,31 g 6,82 g BÅ‚onnik 8,16 g BiaÅ‚ko 12,52 g Sól 0,01 g Â