Jagody Acai nie tylko na odchudzanie SUPLEMENT DIETY Jagody acai ze względu na zawartość cennych składników, uważane są za jedne z najbardziej odżywczych owoców. Jagody acai, które wyglądem przypominają winogrona, rosną na szczytach lasów deszczowych w tropikalnej Amazonii. Jagody acai są cennym źródłem witamin, minerałów i antyoksydantów, zawierają witaminy z grupy B, C, A, żelazo, fosfor, wapń i potas. Sproszkowane jagody acai można spożywać jako dodatek do owsianki, koktajli i deserów. Zalecana porcja do spożycia: 5 g (1,5 płaskiej łyżeczki) ekstraktu rozpuścić w 100 ml wody lub napoju. Pić raz dziennie. Kraj pochodzenia: Chiny Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 949 kJ/ 226 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 1,04 g 0 g Węglowodany: - cukry 8,28 g 0 g Błonnik 6,01 g Białko 2,95 g Sól 3,17 g